FORBRUKERTEKNOLOGI

Gmail fylte fem, stadig i beta

Men trolig moden nok for de fleste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. apr. 2009 - 15:34

Gmail var aprilspøken som ikke var noen spøk, da e-posttjenesten ble annonsert den 1. april 2004. Det oppsiktsvekkende var at Google tilbød 1 gigabytes gratis lagringsplass til alle brukerne. Dette var på et tidspunkt da lignende tjenester typisk tilbød mellom 4 og 10 megabytes med lagringsplass.

I går markerte Google femårsjubileet til Gmail, en dag på overtid, men dette blogginnlegget og en kake i logoen.

Der går det fram at Gmail opprinnelig var et internt verktøy for Google-ansatte. I dag har det flere titalls millioner brukere og er oversatt til 52 språk. En av de siste nyhetene fra tjenesten er at den litt eksperimentelle Labs-funksjonaliteten nå også er tilgjengelig på andre språk enn engelsk. Dette inkluderer blant annet offline-støtten og automatisk fullføring av søkeord.

Etter fem år skulle man kanskje tro at Google kunne fjerne betastempelet fra Gmail. Tjenesten er ikke mindre stabil eller mer utsatt for feil enn mange andre nettjenester, som aldri har blitt offentlig betatestet.

Men Google er ikke helt klare for dette ennå.

- Vi har veldig, veldig høye mål for produktet, slik vi har for alle Google-produkter. Men vi er ikke klare til å komme ut av beta ennå. Det er ting som vi jobber med, og så snart vi har møtt noen av de kriteriene, vil vi glede oss over å komme ut av beta, sier produktsjef for Gmail, Todd Jackson, til Ars Technica.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.