Gmail med nye tiltak mot spam

Sperre mot mistenkelig bruk av tegnsett.

TEGN TIL FORVEKSLING: En «a» er ikke lenger nødvendigvis en «a». Støtte for svært mange tegn som ligner på hverandre kan føre til misbruk, mener Google som nå tar grep.
TEGN TIL FORVEKSLING: En «a» er ikke lenger nødvendigvis en «a». Støtte for svært mange tegn som ligner på hverandre kan føre til misbruk, mener Google som nå tar grep. Bilde: Google
13. aug. 2014 - 10:35

Verden var enklere den gangen domenenavn og e-postadresser kun støttet ASCII, og dermed bare det engelske alfabetet, tallene 0-9 og enkelte andre kjente tegn.

I nyere tid har Unicode, det internasjonale 16-biters tegnsystemet som omfatter alle menneskehetens skrifttegn, lagt et viktig grunnlag for støtte til de mange skriftspråkene som ikke bygger på det latinske alfabetet.

Google utvidet støtten for mer eksotiske tegn i e-posttjenesten Gmail i forrige uke. En fordel for over halvparten av jordas befolkning som har et morsmål som ikke bruker det latinske alfabetet.

Men de nye mulighetene kan også misbrukes, mener de. Svindlere og spammere kan utnytte det faktum at mange av tegnene ser tilnærmet identiske ut.

For å hindre misbruk har Gmail innført en sperre mot det de kaller «mistenkelige kombinasjoner» av tegn hentet fra ulike tegnsett.

I en kunngjøring forteller de at de baserer seg på spesifikasjonen «highly restricted» som er utviklet av Unicode-miljøet.

– Vi mener denne spesifikasjonen gir en sunn balanse mellom legitim bruk av de nye domenene og dem det er sannsynlig at kan bli misbrukt, opplyser Google.

De oppfordrer samtidig andre i bransjen til å følge eksempelet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.