Gmail tar i bruk antispam-signaturer

Google er den første, store e-posttilbyderen som tar i bruk Yahoo!s antispamteknologi.

Google er den første, store e-posttilbyderen som tar i bruk Yahoo!s antispamteknologi.

Ifølge et innlegg til IETFs e-postliste, MAIL-SIG, skal Google ha begynt å signere utgående e-post fra Gmail-tjenesten med Yahoos DomainKeys-signaturer. Selv om Gmail fortsatt er under betatesting og i utgangspunktet ikke er tilgjengelig for alle, har tjenesten etter hvert fått mange brukere på grunn av vervemulighetene til de testbrukerne. Tilsynelatende er Google den første store tilbyderen som tar i bruk DomainKeys. Ikke engang Yahoo! skal ha gjort dette ennå.

DomainKeys er en teknologi som kontrollerer både domenet til hver e-postavsender og integriteten til meldingene som sendes, det vil si at de ikke er blitt endret under transporten. Så snart domenet kan verifiseres, kan det sammenlignes med doment som benyttes av avsenderen i From-feltet, for å avdekke forfalskninger.

    Les også:

Hvis adressen er forfalsket, er det snakk om en spam eller svindel. Da vil meldingen kunne slettes uten at brukeren merker det. Hvis det ikke er snakk om en forfalskning, er domenet kjent. Da kan det etableres en vedvarende omdømmeprofil for dette avsenderdomenet som kan knyttes til systemer for antispamrutiner, deles mellom tjenestetilbydere eller til og med være tilgjengelig for brukeren.

Selv om antallet e-postleverandører som støtter teknologien fortsatt er svært begrenset, kan e-postmeldinger fra Gmail nå hjelpe andre med å teste og få praktiske erfaringer med DomainKeys, i god tid før teknologien bruken virkelig tar av.

En nærmere beskrivelse av DomainKeys finnes på denne siden.

Til toppen