GMG: Kamp om restene

Magne E. Dahl er mannen som først presenterte idéen til spillet til Global Money Games. Han mener at rettighetene til børsspillet tilfaller ham når GMG nå legges på is.

Magne E. Dahl er mannen som først presenterte idéen til spillet til Global Money Games. Han mener at rettighetene til børsspillet tilfaller ham når GMG nå legges på is.

Mannen med idéen om internettspillet Global Stock Games, Magne E. Dahl, er skuffet i dag.

- Ved en stopp av selskapet, går rettighetene til spillet tilbake til meg. Jeg kan finne meg nye venner, jeg. Jeg klandrer ikke det styret som nå er gått av, selv om de har gjort endel feil, blant annet med målgruppe og satset på finansfolk heller enn vanlige folk, sier Dahl. Han fastholder at det er verdier igjen i selskapet, og at det ikke er kroken på døra riktig ennå.

Rettighetene til spillet er fremdeles et uklart punkt.

- Det har vært klare grupperinger innen styret av GMG, og dette fortsetter med at folkene i kretsen rundt Simon Yen fremdeles er i ledelsen. Folkene har jobbet mer for seg selv enn for selskapet. Det er urettferdig at de har tjent så mye penger på å selge aksjene sine, både Simon Yen og Dan Børge Akerø, sier Dahl. Han anklaget også Akerø for å ha solgt aksjer før sperrefristen var over.

- Styreformann i Global Money Games fram til i dag, Pål Atle Skjervengen, måtte konstatere at aksjonærene ikke ville føre frisk kapital inn i selskapet, og at man må selge unna datterselskaper.- Aksjonærene har ikke vært innstilt på å satse videre, så derfor stopper driften av selskapet opp. Datterselskapene i Gibraltar og Sveits skal selges på det åpne marked - aksjonærene må få igjen noe. - Hvorfor slutter du som styreformann?- Jeg har forsøkt å få noe til i det norske holdingselskapet. Når selskapet nå flyttes ut, valgte jeg å slutte. Når et holdingselskap skal avsluttes, bør en advokat ha styringen, sier Skjervengen. I løpet av juni må datterselskapene være solgt. - Er du skuffet?- Det er selvfølgelig leit at vi ikke fikk fullført utflytting ved hjelp av de aksjonærene som sitter i dag. Men vi kan ikke tvinge dem heller. Jeg har tro på at mange selskap vil tjene penger på spill på Internett og spillteknologi, men dette er nybrottsarbeid. Jeg har tro på idéen og mener konseptet har mulighet til å lykkes, så sant man har økonomisk styrke til å satse, sier Skjervengen. - Det kunne gått bedre, for å si det sånn, sa Skjervengen før han forsvant.

Til toppen