RESULTATERFINANS

God DLT-vekst for Overland

Tandberg Datas teknologipartner - Overland Data - kunne tirsdag fortelle om en god utvikling i salget av biblioteksystemer for DLT båndstasjoner. Utviklingen av nye SLR-produkter går etter planen.

Jørgen Christiansen
22. okt. 1998 - 14:23

Overland Data kunne tirsdag rapportere en omsetning i første fiskale kvartal (avsluttet 30. sept.) på 24,4 millioner dollar, en vekst på hele 74 prosent fra samme periode i fjor.

Resultatet stiger også godt og endte på 1,3 millioner dollar i siste kvartal, hvilket er en seksdobling fra samme kvartal 1997.

Det er spesielt omsetningen av biblioteksystemer for DLT-båndstasjoner som trekker opp. Omsetning av produktene i LibraryXpress familien er doblet på et år. Samtidig melder selskapet om lavere salg av gamle 8- og 18- spors produkter og en økende omsetning av nyere 36-spors produkter.

Bruttomarginen har det siste året falt fra vel 33 prosent til 30 prosent. Dette forklarer selskapet med at stadig mer av salget går via OEM-partnere, noe som gir lavere marginer enn eget salg.

Overlands toppsjef Scott McClendon skriver i en pressemelding at utviklingssamarbeidet med Tandberg Data på SLR- og MLR-produkter går som planlagt. Selskapet jobber også med utviklingen av nye automasjonsprodukter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.