God fremgang for Ementor

Både omsetning og overskudd økte, og Ementor hevder de vokser dobbelt så raskt som markedet.

God fremgang for Ementor

Både omsetning og overskudd økte, og Ementor hevder de vokser dobbelt så raskt som markedet.

Ementor er en av de største IT-selskapene som opererer i den norske IT-bransjen. De slet i mange år, men har de siste årene fått skikk på butikken.

Nå har selskapet lagt frem resultatene fra årets andre kvartal, og de viser en vekst i både omsetning og driftsresultat. Ementor-sjefen er kjempefornøyd med selskapets utvikling for tiden.

- Vi leverer over markedsvekst på omsetning og imponerende driftsresultat, samt en sterk vekst i tjenesteinntektene for konsernet, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Ementor, i en pressemelding.

Omsetningen steg med 7,8 prosent fra i fjor og endte på 3,76 milliarder kroner. Ementor hevder at dette er en nesten dobbelt så stor økning som resten av markedet.

- Det nordiske IT-infrastrukturmarkedet vil ifølge bransjeanalytikere fortsatt oppleve en vekst i IT-investeringer på 4,7 prosent i 2008, til tross for noen nedjusteringer av prognosene. Med lokalt nærvær i 70 byer i Norden og Baltikum er vi godt posisjonert for å utnytte dette markedspotensialet fullt ut, sier Hougesen.

Driftsresultatet endte på 120,4 millioner kroner, noe som var en fremgang på 26,5 prosent fra samme kvartal i fjor.

Driftsmarginen i Norge lå på 7,2 prosent. Ementor forteller at tjenestesalget her økte med 10,8 prosent, og at det er en økt etterspørsel i offentlig sektor, men at produktsalget bare økte med en prosent.

Til toppen