God fremgang for Ementor

God fremgang for Ementor

Både omsetning og overskudd økte, og Ementor hevder de vokser dobbelt så raskt som markedet.

Ementor er en av de største IT-selskapene som opererer i den norske IT-bransjen. De slet i mange år, men har de siste årene fått skikk på butikken.

Nå har selskapet lagt frem resultatene fra årets andre kvartal, og de viser en vekst i både omsetning og driftsresultat. Ementor-sjefen er kjempefornøyd med selskapets utvikling for tiden.

- Vi leverer over markedsvekst på omsetning og imponerende driftsresultat, samt en sterk vekst i tjenesteinntektene for konsernet, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Ementor, i en pressemelding.

Omsetningen steg med 7,8 prosent fra i fjor og endte på 3,76 milliarder kroner. Ementor hevder at dette er en nesten dobbelt så stor økning som resten av markedet.

- Det nordiske IT-infrastrukturmarkedet vil ifølge bransjeanalytikere fortsatt oppleve en vekst i IT-investeringer på 4,7 prosent i 2008, til tross for noen nedjusteringer av prognosene. Med lokalt nærvær i 70 byer i Norden og Baltikum er vi godt posisjonert for å utnytte dette markedspotensialet fullt ut, sier Hougesen.

Driftsresultatet endte på 120,4 millioner kroner, noe som var en fremgang på 26,5 prosent fra samme kvartal i fjor.

Driftsmarginen i Norge lå på 7,2 prosent. Ementor forteller at tjenestesalget her økte med 10,8 prosent, og at det er en økt etterspørsel i offentlig sektor, men at produktsalget bare økte med en prosent.

Til toppen