God fremgang for Steria i Norge

Norges-sjefen for Steria, Kjell Rusti, leverer gode resultater for for det franske storkonsernet.

IT-selskapet Steria har 9 000 ansatte fordelt på 14 land. Cirka 300 ad dem jobber i Norge. Hovedkontoret ligger i Paris.

Steria Norge omsatte for 690 millioner kroner i fjor, en økning på 27 prosent fra 2004. Selskapet leverer et resultat på 19,7 millioner kroner, noe som er en dobling i forhold til i fjor.

Det er særlig innen konsulenttjenester, applikasjonsdrift og outsourcing at fjorårets vekst skjedde. Steria Norge-sjef Kjell Rusti forventer en fortsatt positiv utvikling på disse feltene, og nevner biometrisk identifikasjon som et annet strategisk viktig område i tiden fremover.

– Totalt i år skal vi ansatte 65 nye medarbeidere og har i første kvartal 2006 ansatt 23 medarbeidere, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Norge i en pressemelding.

Steria fokuserer på de 500 største virksomhetene i Norge. 90 prosent av omsetningen kommer fra dette segmentet, og over halvparten av det er innen offentlig sektor.

Internasjonalt omsatte Steria for omkring 9,4 milliarder kroner i 2005, en vekst på nærmere 20 prosent. I Europa er høydepunktet i år en tiårig kontrakt med det britiske justisdepartementet verdt over 2,8 milliarder kroner, noe som er den største kontrakten Steria har inngått siden oppstarten i 1969.

Til toppen