God norsk PC-jul

Etter en relativt laber start, ser julesalget av PCer endelig ut til å ta seg opp. Utsikten er særlig bra blant de norske produsentene av PC.

Etter en relativt laber start, ser julesalget av PCer endelig ut til å ta seg opp. Utsikten er særlig bra blant de norske produsentene av PC.

Når julehandelen endelig har satt inn for fullt, er det ingen stor entusiasme å spore hos de etablerte, utenlandske PC-produsentene. Julen 1996 ser ut til å bli de norskproduserte PCenes jul.

- Det har vært vanskelig for de store distributørene å finne kjente merkevare-PCer til under 10.000 kroner som ofte er sett på som en smertegrense i forbrukermarkedet, sier analytiker Morten Dahl i analysebyrået DM&R. Han legger til at privatkundene generelt har blitt mer prisbevisste og mindre merkebevisste. Dersom en kunde har valget mellom to like PCer, velger han nesten alltid det rimeligste alternativet, uansett merke, sier Dahl som har troen på at julen `96 kan bli en særdeles god jul for Cinet, Micronet, Rask Engros og andre som skrur sammen maskinene selv.

Detaljistene, på sin side, ser ut til å være jevnt over mellomfornøyd med årets julesalg.

-Vi hadde en relativt beskjeden start, men nå ser det endelig ut til å ta seg opp, sier Stig Ervik, administrerende direktør i Datavarehuset. Han kan dessuten fortelle at forventningene til årets julesalg ligger marginalt over fjoråret.

- '95 var ikke et spesielt godt år for bransjen, men vi regner med at det blir noe bedre iår, sier Ervik i et utspill som forøvrrig er representativt for majoriteten av aktørene i det norske PC markedet.

Til toppen