God start for TV2s salg av TV over nett

God start for TV2s salg av TV over nett

TV-eksperter mener 2007 vil gjøre TV over nett vanlig. TV2 har fått en god start.

Det er i Norge rundt 2,1 millioner husstander, hvorav halvparten har bredbånd. I tillegg anslås det at det i dag er rundt 90.000 fiberkunder i Norge, og mange med kraftig bredbånd som ADSL2 som gir mulighet for trippeltjenester med IP-tv på fast-tv.

Men foreløpig mangler det innhold, de store amerikanske TV-seriene får du ikke kjøpt. Det er TV2 som ligger lengst fremme. Rett over nyttår lanserte TV2 «Sumo» - en tjeneste der du kan velge å se alt TV2 produserer selv - når og hvor du vil.

TV 2 startet allerede i 1997 med streaming, ogs har siden 2000 tilbudt sine seere web tv. Helge Høibraaten, sjef for TV 2s web nylig oppgraderte tv-satsning, TV 2 Sumo, forteller til digi.no at det nå er flere titalls tusener som benytter seg av tilbudet. Og det uten den store markedsføringen.

- Vi ser en klar trend at folk vil selv velge ut hva de vil se på tv uavhengig av tidspunktet for når det skal sendes, sier Høibraaten til digi.no.

Foreløpig er det bare tusener som har kraftig nok linje til å kjøre IP-tv på fast-tv. De fleste bruker helt klart PC-en til å se tv-tilbudet, forteller han.

Tv-tilbudet gjelder i hovedsak TV2s egenproduserte saker, alt fra nyheter til populære serier som Hotel Cecær. TV2 er også i dialog med amerikanske innholdsleverandører for tillatelse om å kjøre populære serier. Men her er det mange ting som skal avklares, alt fra rettighetsavklaringer til hva det faktisk vil koste å kjøpe inn seriene.

De fleste velger å kjøpe Sumo basis-pakken, som koster 95 kroner i måneden. Den inneholder TV-programmer i tillegg til gamle klipp fra arkivet som for eksempel eldre sendinger av Hotel Cecær.

- Ekspertene har i flere år snakket om nettvideo eller web tv, og mener 2007 vil bli gjennombruddet for dette. Vår visjon har lenge vært å være til stede der folk er, og vi følger denne utviklingen svært nøye, sier Høibraaten til digi.no.

Til toppen