God vekst med beskjedne lønninger

Know IT-sjef Erik Amundrud har grunn til å smile.

God vekst med beskjedne lønninger

Know IT-sjef Erik Amundrud har grunn til å smile.

Det svenske børsnotert IT-konsulentselskap har også betydelig virksomhet i Norge, og fortsetter veksten.

I løpet av årets første kvartal endte selskapet opp med en totalomsetning på 353 millioner svenske kroner, som er en økning på 13 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Driftsresultatet var på 40 millioner som var en forbedring fra 39 millioner fra i fjor. Den norske virksomheten Know IT Objectnet stod for godt over 10 prosent av både omsetning og driftsresultat.

digi.no har tidligere skrevet om hvordan Know IT bevisst har valgt å legge seg på et nøkternt lønnsnivå. Ifølge den svenske konsernsjefen, Anders Nilsson, får en svensk utvikler betalt mellom 20.000 til 50.000 kroner måneden alt etter hva slags kompetanse og erfaring de ansatte har.

I Norge derimot har Know IT lagt seg på lønninger i samsvar med Tekna-statistikkene. Månedslønn for konsulentene ligger i området 35.000 til 70.000.

- Det er ikke lønnen Know IT konkurrerer på. Vi ønsker å gi våre ansatte en trygghet ved at de har en sikker jobb og en sikker lønn som kommer inn hver måned, uttalte norgessjef Erik Amundrud til digi.no i fjor.

Nå forteller han at selskapet har opplevd god etterspørsel på det norske markedet. I løpet av årets første kvartal har den norske virksomheten inngått rammeavtaler med blant annet Statistisk Sentralbyrå, Bærum Kommune og NRK Nye Medier med god vekst innenfor samtlige av våre forretningsområder.

Selskapet har i løpet av årets første kvartal ansatt 10 nye medarbeidere i Norge og forventer å vokse ytterligere i løpet av 2009.

Know IT AB har i løpet av årets første kvartal kjøpt opp minoritetsaksjene ved selskapets kontorer i Oslo, Gøteborg og Linköping.

Know IT ble etablert i 1990 og har i dag mer enn 1200 medarbeidere på 21 steder i Sverige, i Oslo, Drammen, Kristiansand, Sandnes og Arendal i Norge samt i Tallinn i Estland.

- Vi tror vi har en god sjanse til å overleve fordi 80 prosent av våre kontrakter er rammeavtaler som i stor grad retter seg mot det offentlige, sier Erik Amundrud.

Know IT har blant annet rammeavtaler mot NSB, Telenor, Statens Vegvesen og Toll- og avgiftsdirektoratet.

Selskapet har nå over 100 ansatte i Norge.

Til toppen