God vekst og økt fortjeneste hos SAP

Den tyske programvare-giganten SAP vokser og forventer også rask vekst fremover.

Den tyske programvare-giganten SAP vokser og forventer også rask vekst fremover.

Europas største programvareselskap, tyske SAP, vokser videre. Selskapet er verdens størst innen forretningssegmentet innen programvarebransjen.

Her i Norge har selskapet gjort det meget skarpt de siste årene og SAP-konsulenter er den gruppe IT-ansatte som har kunnet krevet høyest lønn.

SAP omsatte i årets første kvartal for 2,04 milliarder euro, en vekst på 18 prosent fra samme kvartal ifjor. Overskuddet endte på 282 millioner euro, opp fra 254 millioner i fjor.

Prognosene for resten av året ser også bra ut. Selskapet forventer selv en vekst på mellom 15 og 17 prosent gjennom resten av året.

- Vi er fornøyd med en god start på 2006 med god vekst på salg av programvare og produktinntektene, sier toppsjef Henning Kagermann i en pressemelding.

I motsetning til hovedkonkurrenten Oracle, satser SAP på organisk vekst og mindre oppkjøp. Ifølge Wall Street Journal, mener noen analytikere at det gir dem en fordel i forhold til Oracle og Microsoft, som begge har gjort større oppkjøp. Det skal ha fått noen kunder til å bli usikre på integrasjonsjobben de må igjennom med de oppkjøpte systemene, noe som slår fordelaktig ut for SAP.

Til toppen