Gode IT-utsikter for Norge

Etter et hvileskjær har IDC regnet seg fram til gode utsikter for IT-markedet i Norge.

Etter et hvileskjær har IDC regnet seg fram til gode utsikter for IT-markedet i Norge.

IDC har tatt frem kalkulator og spåkule og regnet seg frem til utsiktene for det nordiske IT-markedet de neste to årene. Utsiktene er relativt gode for Norge.

Den dårlige nyheten er at veksten vil gå tregere i år enn i fjor, mye takket være maskinvaresalget. For hele regionen anslår de at veksten vil bli på fire til fem prosent, mot seks prosent i år. IDC kaller det en stabilisering.

Dette er tross alt langt bedre enn 2002 og 2003, da markedet skrumpet. Og for 2006 tror IDC veksten vil være oppe på seks prosent igjen. Dessuten er det Finland og Norge som går best, mens det ventes mindre vekst i Danmark og Sverige. I Sverige er tjenestemarkedet tregt, i tillegg til maskinvaresalget.

– Utsiktene for Norge er bedret noe det siste kvartalet, det norske markedet snur seg raskere enn tidligere ventet, skriver IDC.

Finland vokser raskest. For hele regionen beregner IDC veksten til 5,7 prosent for 2004, 4,2 prosent for 2005 og 6,1 prosent i 2006, og videre stabilisering rundt seks prosent.

IDC er ikke spesielt bekymret for geopolitiske endringer, og mister ikke nattesøvn over USAs voksende gjeld, men tar forbehold om at estimatene kan påvirkes av en mulig stor terroraksjon.

Til toppen