Gode nyheter fra Cisco

Finansmarkedet pustet ut og løftet opp Cisco-aksjen etter at sjefen John Chambers leverte bedre bunnlinje enn ventet.

Cisco fikk et ordinært resultat per aksje i det nylig avsluttede fjerde regnskapskvartalet på 14 cent per aksje, mot 2 cent på samme basis i tilsvarende kvartal i fjor. Det var bedre enn ventet.

Omsetningen ble 4,83 milliarder dollar, mot 4,30 milliarder samme kvartal i fjor. Resultat etter skatt ble 772 millioner dollar.

For fjerde kvartal, som altså ble avsluttet nå, ventet analytikerne i snitt et resultat per aksje på 12 cent (utenom ekstraordinære poster) av en omsetning på 4,88 milliarder dollar, ifølge analysebyrået First Call.

Tallene kom etter børsslutt i USA, og aksjen steg 8 prosent i handel etter børs.

Cisco-ledelsen sa i en telefonkonferanse i går at man venter en flat til svakt positiv utvikling i omsetning fra fjerde kvartal til første, altså inneværende. Som vanlig ga selskapet ingen prognose på bunnlinjen.

For inneværene kvartal har analytikerne anslått et resultat per aksje på 12 cent av en omsetning på 5 milliarder dollar.

I mai sa Chambers at han var mer komfortabel med det forestående kvartalet enn han hadde vært ett kvartal tidligere, men siden da har det vært få tegn til bedring i bedriftenes teknologinvesteringer.

Denne saken er skrevet av digi.nos søstertidsskrift iMarkedet.

Til toppen