Gode tall for ferske nettauksjon-side

Kundene strømmer til den nyetablerte nettauksjonen Gooba.

Gooba, som ble etablert som nettauksjon i november i fjor, melder om rekordhøy omsetning i juli, den varmeste sommeren i nordmenns minne.

Det er gründerne Kristian Renaas, Halvard Flo og Martin Fridh som har kaster seg på bølgen og etablert det Sandvika-baserte nettauksjonsstedet Gooba.

Mens internettbruken generelt går ned i ferietiden opplevde nettauksjonsselskapet Gooba kraftig økning i juli. Omsetningen var om lag 50 prosent høyere enn i juni.

I juli hadde Gooba.no 230 000 besøkende på sidene (118 000 unike). Over 21 000 auksjoner ble gjennomført og omsetningen i juli havnet på 3,5 millioner kroner.

Særlig har radiostyrte biler, båter, fly og helikoptre gått unna. Men også mulighetene for kupp i ferien har gitt flere salg. De siste tjue 42 tommers LCD TV-er fra LG ble solgt for en snittpris på drøyt 17 000 kroner, mange tusen kroner under vanlig butikkpris. Også belter, vesker og klokker gikk unna i ferien.

– Salget i juli gikk over all forventning, særlig med tanke på at folk bruker nettet mindre om sommeren. Vi tror at folk synes det er morsomt å handle på auksjon. Muligheten for å gjøre et kupp er alltid tilstede, sier daglig leder Kristian Renaas i Gooba.

Men ambisjonene er høye. Innen ett år skal gründerne ha 1000 auksjoner om dagen og 100 millioner kroner i omsetning i første driftsår.

Gründerne var med i etableringen av mobilselskapet Sense som Reitan-guppen senere solgte til Vollvik-gruppen.

Utropsprisen er alltid en krone, og det er ingen minimumspris som betyr at varen i prinsippet kan gå for en krone.

Gründerne håper på sikt også å kunne etablere seg utenfor landets grenser.

Til toppen