BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gode tall fra Fellesdata

Til tross for redusert omsetning kunne Fellesdata idag legge frem et sterkt resultat for 1996. For året som gikk hadde selskapet et resultat før skatt på 43 millioner kroner, mot 18,7 millioner i `95.

Eirik Flaa
4. feb. 1997 - 14:30

Fellesdata omsatte for 829 millioner korner i 1996, og dette er en nedgang på 36 millioner i forhold til 95`. Likevel kunne selskapet vise til en sterk resultatforbedring, og resultat før skatt for året som gikk var på hele 43 millioner. Økonomidirektør, Knut T. Olsen inrømmer at han er svært fornøyd med resultatet.

- Årsaken til nedgangen i omsetning skylles i hovedsak en nettverksleveranse som ble solgt ut i slutten av 95, så egentlig er tallene noe misvisende. Jeg er generelt svært fornøyd, sier Olsen til Digi:data. Han utelukker ikke at selskapet etterhvert vil begynne å tenke på børsnotering.

- Vi har ingen konkrete planer foreløpig, men jeg vet at sparebankene, våre eiere, har vært inne på tanken, sier Olsen, som også kan fortelle at Fellesdata er i ferd med å ekspandere ut over landets grenser.

-Vi har i første omgang vært i kontakt med endel svenske banker som har vært svært interresert i våre løsninger, avslutter Olsen optimistisk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.