KARRIERE

Gode tider for å leie ut it-eksperter

It-bedrifter tør ikke å ansette fast, men bruker vikarbyråer som aldri før.

16. apr. 2009 - 09:41

I en undersøkelse gjort av Rubrikk.no i fant man at så mye som 30 prosent av alle stillingsutlysninger innen it-bransjen var gjort av rekrutterings- og bemanningsselskaper.

-It-kompetanse er fortsatt sterkt etterspurt, men i noe annen form enn tidligere, sier markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no til digi.no.

Arbeidsmarkedet innen it viser at en svak bedring, men også en markant endring. Det er gode tider for bemanningsselskaper ettersom selskaper i større grad ønsker å leie, fremfor å ansette.

Dette blir bekreftet av Sibel Wolff, nordisk markeds- og kommunikasjonssjef i Dfind som forteller at en del bedrifter vil ha fleksibilitet i forhold til framtidig drift.

- Arbeidsgivere ønsker å ha større fleksibilitet enn tidligere og får dette ved innleie som er enklere å skalere fremfor faste ansettelser, forteller Wolff.

Dfind er blant de største selskapene på rekruttering innen IT-bransjen i Norge, og har hatt en kraftig vekst den siste tiden, men merker også en noe mer avventende holdning i markedet. Spesialister er enda etterspurt, og det er enda viktigere enn tidligere å rekruttere rett person for å opprettholde produktiviteten.

- Med finanskrisen har en del bedrifter hatt runder med nedskjæringer for å opprettholde bunnlinjen. Vi merker at en flere har innført ansettelsesstopp, samtidig som det er god etterspørsel etter vår rekrutteringskompetanse innen it, sier Wolff.

Men trenden innen it har snudd i forhold til før nyttår, og det er en tydelig bedring å spore.

- Annet halvår var preget av usikkerhet og nedskjæringer hos de store it-bedritene mens det nå er ser ut til å bli roligere farvann, sier Osmani.

It er blant sektorene som har blitt hardt rammet av finanskrisen. Selv om behovet efor arbeidskraft er der, har de urolige tidene gjort it-bedriftene nervøse og de venter med å ansette fast.

Det kommer tydelig fram i nedgangen i antall utlysninger som er på 44 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fra toppen i mars 2008 på 4012 stillinger var nedgangen bratt og vedvarende frem til mars i år. I mars har det skjedd et lite hopp fra bunnen og er stabil nå rundt 1500 stillingsutlysninger i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.