KARRIERE

Gode tider for jobb-søkere i IT-bransjen

Software Innovation føyer seg nå til rekken av store IT-selskaper som skal ansette.

9. jan. 2006 - 12:24

Software Innovation har hatt det tøft de siste årene, og slitt med underskudd og nedbemanning. Men nå skal ting snu, hevdet administrerende direktør Per Kveim overfor digi.no i juni. I andre halvår 2005 skulle selskapet gå i pluss.

    Les også:

Tredje kvartal viste bedring, og tallene for fjerde kvartal presenteres i starten av februar. Konserndirektør Jan Kirkerud kan ikke røpe så mye om hvordan selskapet ligger an før tallene er ute. Men ansettelser er ofte en god indikator på hvordan det går.

Og antall ansatte i selskapets norske del vitner om at ledelsen har tro på vekst. Selskapet annonserer for tiden etter systemarkitekter, og starter nye tranee-programmer.

- Vi hadde to trainee-programmer i fjor, og kjører i gang igjen nå. Vi er interessert mellom 25 og 30 nye, sier Kirkerud.

Hvor mange systemarkitekter de skal ansette kommer an på hvem som søker, forteller Kirkerud, som ikke vil anslå hvor mange det kan bli snakk om.

Nyrekrutteringen betyr at antall ansatte vokser kraftig fra første kvartal 2005. Da hadde selskapet 267 ansatte i Norge, og 489 totalt. I tredje kvartal var antallet i Norge økt til med hele 64 hoder, til 331, og titalantallet økte med 68 til 557.

Med de nye stillingene kommer Software Innovation til å nærme seg 600 ansatte igjen.

- Trainee-programmene går over to og en halv intensiv måned. Etter dette går de fleste ut i prosjekter, forteller Kirkerud.

Han mener kvaliteten på søkerne til programmet har vært svært høy, og at nesten alle har fått videre ansettelse. Tilgangen på kvalifiserte systemarkitekter er heller ikke så dårlig, mener han.

- Vi har forventninger om å måtte ansette ytterligere, men må ta det i takt med økning i omsetning og etterspørsel, sier Kirkerud.

Software Innovation leverte i desember sin del av borgerportalen Minside. De leverte i tide, sier Kirkerud, men prosjektet er noe forsinket, trolig på grunn av sikkerhetsportalen, som Brønnøysundregistrene har ansvaret for.

Minside-prosjektet hadde så begrenset budsjett i forhold til ambisjonene at IBM trakk seg fra konkurransen før siste rudne. Per Kveim har tidligere sagt at prosjektet i seg selv ikke gir noe stort løft, men at han håper ekspertisen de opparbeider seg vil gi selskapet større prosjekter når statlige etater skal tilrettelegge tjenester for portalen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.