JUSS OG SAMFUNN

Godkjenner omstridt utveksling av bankdata

EU og USA med avtale som skal gi enklere etterforskning av terrorisme.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juli 2010 - 14:19

Strasbourg (NTB-Reuters-TT): EU-parlamentet har godkjent den omstridte avtalen om utveksling av bankdata med USA. Formålet er å gjøre det lettere å etterforske terrorisme.

Det betyr at amerikanske etterforskere fra 1. august vil kunne få utlevert opplysninger om EU-borgeres banktransaksjoner.

Vedtaket torsdag kom etter flere uker med forhandlinger mellom amerikanske myndigheter og EU. En tidligere versjon av avtalen ble avvist av forsamlingen i februar fordi representantene var bekymret for personvernet til innbyggere i europeiske land. I tillegg fryktet de at avtalen kunne føre til svekket datasikkerhet.

EU-parlamentet skal nå ha fått forsikringer fra USA om at alle amerikanske anmodninger om informasjon skal vurderes av det europeiske politisamarbeidet Europol. Europeiske tjenestemenn skal dessuten vurdere hvordan informasjonen blir brukt i etterforskning av saker knyttet til terrorisme. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.