Godkjente standard for alternativ skjermplugg

DisplayPort utfordrer dagens HDMI-grensesnitt på TV-er og skjermer med høyere ytelse og mindre kontakt.

Godkjente standard for alternativ skjermplugg

DisplayPort utfordrer dagens HDMI-grensesnitt på TV-er og skjermer med høyere ytelse og mindre kontakt.

Mange av dagens flate TV-er er utstyrt med HDMI-kontakt. Dette er et digitalt grensesnitt med støtte for HDCP, en ende-til-ende-teknologi som skal hindre kopier av innholdet som sendes via ulike enheter med støtte for grensesnittet.

Men det er ikke gitt at det vil være slik også i årene som kommer. Video Electronics Standards Association (VESA) annonserte denne uken at organisasjonens medlemmer har godkjent versjon 1.1 av DisplayPort-grensesnittet som en bransjestandard. Grensesnittet er ment for kommende flatskjermer, projektorer, PC-er og konsumentelektronikk. Det skal kunne erstatte grensesnitt som DVI og VGA, men også signaliseringsgrensesnitt med lav spenning (LVDS). Konsumentene vil kunne få kjøpt adaptere som gjør det mulig å koble sammen DVI-, HDMI- og DisplayPort-grensesnittene.

    Les også:

DisplayPort 1.1 inkluderer støtte for HDCP version 1.3 (High Bandwidth Digital Content Protection). Den skal ta i bruk en integrert klokkearkitektur som reduserer elektromagnetisk interferens og benytter plugger med samme størrelse som USB-plugger. Forbindelsen er toveis, har valgfri støtte for lyd og en båndbredde på 10,8 Gbit/s.

DisplayPort er en åpen og utvidbar standard som fritt kan brukes. Standarden kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen