Godt år for Component Software

Component Software passerte 300 millioner kroner i omsetning for første gang i 2006.

Godt år for Component Software

Component Software passerte 300 millioner kroner i omsetning for første gang i 2006.

Component Software er et norsk selskap som jobber med Business Intelligence og dokumenthåndtering. Selskapet hadde 179 ansatte ved utgangen av fjoråret fordelt på hovedkontoret i Oslo, samt datterselskaper i Stockholm og København.

I motsetning til mange av de andre aktørene innen Business Intelligence markedet, leverer ikke Component Software sine egne løsninger. De har heller ikke standardisert på et produkt eller en leverandør, men har isteden spesialisert seg på å sy sammen løsninger ut fra en best-of-breed tankegang.

Nå har selskapet lagt frem tallene for fjoråret og de viser at det gikk godt for det norske Business Intelligence-konsernet.

- Component Softwares omsetning og resultat i 2006 er det beste i selskapets historie, sier Åge Lønning konsernsjef.

Omsetning økte fra 267,3 millioner kroner i 2005 til 303,8 millioner i 2006. Resultatet endte på 29,3 millioner kroner.

På omsetningssiden var det konsulentene som sto for den største veksten. De økte sine inntekter med 40 prosent sammenlignet med året før.

Selskapet er notert på Oslo Børs gjennom kjøpet av børsnoterte Norsk Vekst Forvaltning ASA, men de må allikevel gjennom en ny børsnotering.

- Vi må søke om en ny fast notering. Den behandles 28. mars. Da vil alle aksjene noteres fra 11. april, I dag er bare 5 prosent av aksjene notert, sier Lønning til digi.no.

Component Software sier at de ønsker å være notert på Oslo Børs for å få tilgang til ny kapital. Selskapet har i dag cirka 50 millioner kroner på bok og selv om de ikke har noen umiddelbare planer om å hente penger, ønsker de å ha muligheten til raskt å gjøre det.

Til toppen