Godt år for Steria i Norge

Godt år for Steria i Norge

Steria vokser og har ingen problemer med å rekruttere, men mange ansatte slutter også.

IT-konsulentselskapet Steria er børsnotert i Frankrike, og har 10.500 ansatte fordelt på 21 land. Ved årsskiftet jobbet 310 av disse i Norge, og selskapet forteller at de allerede nå har rekruttert 63 av de totalt 80 nyansatte de ser for seg å hente inn i år.

Selv om de tilsynelatende lykkes godt med rekrutteringen, opplever de også at ansatte går for å søke lykken andre steder.

- Turnover for året forventes å ligge på et sted mellom 10 og 12 prosent, skriver Steria i en pressemelding.

Steria jobber med rådgivning, systemintegrasjon og drift. Hoveddelen av virksomheten er rettet mot offentlig sektor med et spesielt fokus på forsvaret og politiet. De har også en rekke kunder innen finans-, telekom-, transport- og varehandelssektorene.

I 2006 omsatte konsernet for totalt 10,5 milliarder kroner, og av det bidro Norge med en omsetning på 570 millioner kroner. Selskapet oppgir ikke resultatet i hvert enkelt land, men Steria forteller at overskuddet har økt med 19 prosent i Norge.

– Steria står sterkt og stødig både i Norge og internasjonalt, og vi ser svært positivt på mulighetene de nærmeste årene. Vi skal holde fast ved vår strategi og være en av de fem store i bransjen, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Norge, i en pressemelding.

Ifølge Sterias egne beregninger har de en markedsandel på rundt tre prosent i det norske markedet. I offentlig sektor er markedsandelen dobbel så stor, med en andel på seks prosent.

– Vi opplever en svært stor etterspørsel i markedet, og har vekst i egenprodusert inntekt som ligger over markedssnittet. Faktureringsgraden økte også betydelig fra i fjor, sier Rusti.

10 prosent av omsetningen brukes til kompetanseheving, og alle konsulentene får disponere 100 timer til opplæring i løpet av året.

Til toppen