Godt nytt år - uten for store overraskelser

I det redaksjonen i digi.no avslutter sin forhåpentligvis siste arbeidsøkt i dette årtusen, har allerede flere nasjoner trått inn i det neste tusenår - uten problemer av noen vesentlig grad.

I det redaksjonen i digi.no avslutter sin forhåpentligvis siste arbeidsøkt i dette årtusen, har allerede flere nasjoner trått inn i det neste tusenår - uten problemer av noen vesentlig grad.

31. desember 1999 så for et år siden ut til å kunne bli den mest spennende dagen - sett med IT-øye - i dette århundret. Foreløpig ser det ut til å bli en skikkelig nedtur for de som hadde forhåpninger om et slags ragnarok. Rapporter fra New Zealand, den første større nasjonen som går over i den nye tidsepoken, forteller at overgangen har gått stort sett smertefritt. Klokken 0100 lokal New Zealand-tid var det ikke blitt rapportert om problemer med noen av de viktigste samfunnsfunksjonene i landet. Dette inkluderer elektrisitet, vannforsyning, gass, kommunikasjon, transport og helsevesenet.

New Zealand ble regnet som den første smakebiten på hva vestlige nasjoner kan forvente av problemer i forbindelse med overgangen til år 2000. Men det er jo en kjent sak at flertallet her i landet frykter problemene med nyttårsfylla mer enn de eventuelle dataproblemene som måtte oppstå.

Mer spennende er det kanskje å høre om mange av de store asiatiske nasjonene som trer inn i det neste årtusenet de nærmeste timene. Situasjonen er i utgangspunktet - og sett med vestlige øyne - litt mer ustabil der. Men noen katastrofer det få som tror på. digi.no kommer tilbake til dette i løpet av morgendagen, i tillegg til en oppsummering av eventuelle hendelser i resten av verden.

Derfor er det med rimelig stor ro at vi nå stenger redaksjonen for denne gang og går i gang med forberedelsene til å hylle året, tiåret, hundreåret og tusenåret som har vært, og ikke minst året som kommer.

Vi i digi.no vil med dette ønske alle våre lesere et riktig godt nytt årtusen. Måtte det bli minst like innholdsrikt og spennende som det vi (som er i Norge) om noen timer forlater.

Skål! og ta det pent...

Til toppen