TELEKOM

Godtar Googles mobilkjøp

Endelig grønt lys for milliardkjøpet.

Googles oppkjøp av Motorola Mobility får grønt lys fra kinesiske mydigheter. Dermed er siste hinderet ryddet av veien for Googles styreleder Eric Schmidt.
Googles oppkjøp av Motorola Mobility får grønt lys fra kinesiske mydigheter. Dermed er siste hinderet ryddet av veien for Googles styreleder Eric Schmidt. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/All Over Press
21. mai 2012 - 09:23

I fjor annonserte Google at de kjøper Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar. Dette skapte sjokkbølger i mobilbransjen ettersom Google står bak det populære mobil-operativsystemet Android.

Men for at kjøpet skulle gå gjennom måtte relevante myndigheter i både USA, EU og Kina godkjenne handelen. Mens USA og EU allerede i februar satt sitt «godkjent»-stempel på milliardhandelen har de kinesiske myndighetene brukt lengre tid.

Mandag melder imidlertid Reuters at kineserne har gitt sin velsignelse. Ifølge kilder som kjenner prosessen skal kinesiske myndigheter ha godtatt oppkjøpet etter å ha fått forsikringer om at Android-plattformen vil være gratis og åpen minst fem år frem i tid.

De andre aktørene som har slått seg opp på Android-plattformen, HTC, Samsung, Sony osv. ble nok bekymret for hvordan Google kom til å drive utviklingen fremover siden de hadde kjøpt sin egen mobilprodusent.

Men med seg på kjøpet fikk Google også en stor patentportefølje, som nok er hovedårsaken til oppkjøpet. Det er nemlig patenter som er våpnene i krigen mellom plattformene i smartmobilmarkedet og mellom de ulike produsentene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.