Godtar kjøpet av Tele 2

Telefusjonen er et faktum, men Network Norway glipper til Ice.

Godtar kjøpet av Tele 2
Bilde: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Etter flere utsettelser skal Konkurransetilsynet i dag, torsdag morgen klokken 9, sette endelig strek i saken om de godtar at Telia Sonera kjøper opp Tele 2 i Norge.

digi.no følger avgjørelsen tett. Saken blir oppdatert

Ja, på vilkår, opplyser konkurransemyndighetene.

Forbeholdet er at Telia Sonera/Netcom forplikter seg til å inngår en roamingavtale og selge unna mobilnettverk og Network Norway til konkurrenten Ice.

– Konkurransen om norske mobilkunder skjer først og fremst mellom selskaper med eget mobilnett. Det endelige tilbudet om avhjelpende tiltak fra Telia Sonera gir grunnlag for utvikling av et tredje mobilnett i Norge. Derfor kan vi nå si ja til dette oppkjøpet, sier konkurransedirektør Christine Meyer i en pressemelding.

Telia Sonera kan dermed puste lettet ut. I en melding opplyser selskapet at de allerede til sommeren kan tilby 4G-dekning til 90 prosent av befolkningen.

– Dette er en god dag for norske forbrukere. Nå kan vi endelig konkurrere på likere vilkår med markedslederen og bygge ut 4G mye raskere. Nettutbyggingen vil bidra til at Norge blir en av verdens mest høyteknologiske nasjoner, sier Telia Soneras norgessjef Charlotta Rehman.

Tele 2 Norge-sjef Arild Hustad sier seg også fornøyd med avgjørelsen. Han forteller i en pressemelding at det sammenslåtte selskapet blir en slagkraftig aktør. Videre garanterer han tilgang til høyhastighets mobilt bredbånd til 98 prosent av landets innbyggere innen utgangen av 2016.

Ice blir utfordreren

Hittil har ikke utfordrer Ice.net ønsket si så mye om planene, som ble aktuelle da selskapet overraskende snappet opp en omfattende pakke radiofrekvenser foran nesa på Tele 2 på auksjon i desember 2013.

Ice har kalt inn til en pressekonferanse klokken 14 i ettermiddag.

Der vil administrerende direktør Eivind Helgaker redegjøre for grepene Ice.net har tatt de siste 15 månedene for å forvandle selskapet fra en ren leverandør av mobilt bredbånd, til det som blir Norges tredje største mobiloperatør.

På vilkår

Godkjenning av fusjonen mellom Telia Sonera og den norske delen av Tele 2 (som har bygget eget mobilnett i Norge for rundt 3 milliarder kroner) omfatter en serie vilkår:

  • Telia Sonera selger infrastruktur til Ice
  • Ice får roaming- og tjenestetilbydertilgang hos Telia Sonera
  • Telia Sonera selger Network Norways kundemasse (bedrift), distribusjonsnettverk og frekvenser til Ice
  • Telia Sonera forplikter seg å gi tilbud om MVNO-tilgang for norske aktører
  • Telia Sonera forplikter seg til å tilby samlokalisering til Ice
  • Telia Sonera tilbyr salg av tre Tele 2-butikker til Ice

    Les også: