RESULTATERFINANS

Goldman Sachs investerer i norsk IT-selskap

Verdens mest annerkjente investeringsbank trosser finanskrisen og investerer millioner i norsk programvare.

14. okt. 2008 - 09:16

Det norske programvareselskapet Nimsoft lever av å lage og selge IT-systemer for overvåkning av andre IT-systemer.

Selskapet ypper seg mot giganter som CA, IBM, HP og EMC, men klarer seg godt og vokser kraftig. Omsetningen i 2007 endte på 132 millioner kroner, og resultatet før skatt endte med et underskudd på 14 millioner.

Underskuddet bekymrer verken investorene eller ledelsen. De satser hardt på å bygge opp selskapet til å bli en av de store aktørene i dette markedet.

Selv om Nimsoft er et norsk selskap med kontorer på Skullerud i Oslo, fremstår det som et amerikansk selskap for omverden. Selskapet har tidligere ansatt en amerikansk toppsjef og satser aggressivt i det amerikanske markedet.

Nå tar de et nytt aggressivt steg, og henter penger fra Goldman Sachs, trolig verdens mest kjente investeringsbank.

Storbanken har sitt å slite med i den pågående finansielle krisen, men selskapet har klart seg bedre enn de andre og har blant annet fått tillit etter at investorlegenden Warren Buffet gikk inn med et betydelig investeringsbeløp.

Likevel innrømmer Nimsoft-gründerne at de ble litt nervøse for hvordan det skulle gå da de så hvordan finanskrisen utviklet seg.

- Jeg må innrømme at vi begynte å bli nervøse, ikke minst da investeringsbanken Lehman Brothers gikk overende. Men nå har vi pengene på konto, sier Dag Lund, markedssjef i Nimsoft til Aftenposten.

Goldman Sachs går inn med hele 12 millioner dollar, noe som tilsvarer cirka 75,5 millioner kroner med dagens dollarkurs.

Pengene skal gå med til ytterligere satsning, samt til oppkjøp av andre mindre aktører.

- Vi trenger egentlig ikke penger, men vi så tegn på at det kunne bli dårligere tider, og satte i gang prosessen. Når det er krise, kan det dukke opp noen gode kjøp, sier styreleder Anders Grindland til Aftenposten.

I tillegg til at penger alltid er kjekt å ha i et turbulent marked, er det rimelig å tro at Goldman Sachs inntreden er et viktig kvalitetsstempel når den norske vekstkometen skal selge seg inn hos amerikanske storkunder.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.