Google advarer om skadevare

Flere millioner pc-er infisert, og søkemotoren roper varsku.

21. juli 2011 - 08:25

Milliarder av søk gir Google et unikt innblikk i hva som rører seg i verden. Få kan matche selskapets kunnskap om hver enkelt av oss.

Er det en ny influensa-epidemi i anmarsj? Google har svaret.

Nå har søkegiganten også begynt å avdekke «helsetilstanden» til pc-er verden over.

Gule varselmeldinger vil kunne dukke opp ved søk i Google, over søkeboksen, med advarsel om at datamaskinen din kan være infisert av ondsinnet kode.

- Det hender vi fanger opp uvanlige trafikkmønstre som ledd i vårt arbeid med å beskytte brukerne våre og informasjonen deres. Nylig fant vi uvanlig søketrafikk i forbindelse med normalt vedlikehold på et av våre datasentre, forklarer Google i et blogginnlegg.

Nærmere analyse viste at den unormale trafikken kom fra smittede pc-er via et mindre antall proxyservere.

Ifølge Google skal et par millioner datamaskiner være infisert av en famile med ondsinnet Windows-basert programvare av typen som utgir seg for å være antivirus.

Falsk sikkerhet

Eksempler er «My Security Shield», «Security Master AV» og «CleanUp Antivirus». Dette er programmer som seiler under falskt flagg, og forsøker å lede brukere til å tro at maskinen er rammet av virus, har minneproblemer eller er utsatt for innbrudd.

- Vi håper å bruke kunnskapen vi har samlet for å hjelpe så mange som mulig. Dersom meldingen ikke dukker opp kan du også skanne datamaskinen selv, ved å følge oppskriften på hjelpesidene våre, skriver selskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.