RESULTATERFINANS

Google-aksjen stupte

Dårlige kvartalstall.

Eric Schmidt og Google leverte ikke som ventet i går,
Eric Schmidt og Google leverte ikke som ventet i går, Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
19. okt. 2012 - 07:46

New York (NTB-AFP): Aksjekursen til internettfirmaet Google stupte etter at kvartalsrapporten for tredje kvartal ved en feiltakelse ble sendt ut for tidlig, og dessuten viste et uventet svakt resultat.

Nettoinntekten sank med 20 prosent, fra 2,73 milliarder dollar i samme periode i fjor til 2,18 milliarder, noe som innebærer en gevinst på 9.03 dollar per aksje. Markedet hadde ventet seg 10,65 dollar.

Det var en feil hos trykkeriet som gjorde at rapporten ble sendt ut for tidlig, før børsen på Wall Street stengte for dagen. Egentlig skulle de vært sendt ut etter at bjella ringte for å markere at handelen var slutt.

Den endelige versjonen ble sendt ut noen timer senere, med de samme tallene, men med en kommentar fra Google-sjef Larry Page som understreket at det hadde vært et sterkt kvartal, med god vekst i omsetningen.

Uansett sank aksjekursen med over 9 prosent før handelen ble stanset, og verdien på selskapet ble dermed igjen lavere enn Microsoft, som Google vokste forbi tidligere i år.

Handelen ble etter hvert startet opp igjen, og da dagen var over, var nedgangen på 7,85 prosent.

Selskapet sliter etter at det kjøpte opp Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar. Men de fleste analytikerne tok ikke det svake resultatet særlig alvorlig.

– Dette er bare en hikke i Googles klatring oppover, sier den uavhengige analytikeren Jeff Kagan.(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.