Google angriper Microsoft med regneark

Google har kjøpt en tekstbehandler og nå kommer regnearket, en ny utfordring for Microsoft.

Google og Microsoft ser på hverandre som hovedkonkurrenter og nå gires kampen opp et nytt hakk. I går ble det kjent at Google skal lansere et regneark i dag.

Det er med den såkalte Ajax-teknikken som gjør det mulig å lage programvare servert over nettadresser Google nå girer opp mot Microsoft. Flere selskaper har lansert både tekstbehandling og komplette, men enkle konkurrenter til Microsoft Office.

Google kjøpte opp Writley, som bare servere en tekstbehandler, mens Goffice, Thinkfree og andre har både regneark, presentasjonsprogram og layout-program. Google har dessuten lansert et kalenderprogram og epost-program tidligere.

Google skal lansere sitt regneark i dag, men det blir ikke åpent for alle med en gang. Brukere som vil teste kan gå inn på labs.google.com senere i dag.

Den største trusselen for Microsoft er neppe at Google er første, men selskapet kan markedsføre og gjøre mulighetene i sine nettbaserte programmer mer kjent en de mindre pioneerene.

Mange brukere vil få servert et nytt gratisprogram, men Google medgir at programmet ikke har mye av det Microsofts installerte pakke har. Googles regneark vil blant annet mangle muligheter til å lage grafer.

Men fordi det er nettbasert, har det flere ting Microsoft ikke tilbyr. Det er først og fremst gratis og alle brukere, ikke bare fileier, kan med riktig passord åpne opp et lagret regnearket fra en nettleser hvor som helst på hele kloden.

Til toppen