Google angriper Microsofts melkeku

Styrker sin kontorprogramvare kraftig etter oppkjøp.

Google angriper Microsofts melkeku
QuickOffice er nå slukt av Google, som styrker sin posisjon i konkurransen mot Microsofts kontorprogramvare. Bilde:

Google har kjøpt opp selskapet og produktet QuickOffice for en ukjent sum.

Dette er en av de mest utbredt kontorpakkene for mobile enheter, som tilbyr avansert støtte for behandling av Word-, Excel- og Powerpoint-filer.

I kunngjøringen fremheves nettopp QuickOffice' egenskaper innen sømløs interoperabilitet med populære filformater. Google oppgir at teknologien skal innlemmes i Googles nettbaserte kontorpakke, Google Apps.

Google Apps støtter som kjent også Microsoft Office-dokumenter, men konverterer filene til et eget format. I denne prosessen kan noe av formateringen forsvinne. Her har produktet de nå sluker gjort en langt bedre jobb.

300 millioner brukere

Samtidig er det naturlig å anta at Google med dette oppkjøpet vil begynne å tilby plattformavhengige lokale installasjoner av Google Apps, til et bredt utvalg av mobiltelefoner og nettbrett.

QuickOffice finnes nemlig i egne app-utgaver blant annet til iOS (egne versjoner til iPhone og iPad), Android og Symbian, og støtter dessuten en rekke nettskytjenester, som Dropbox, Box.net, MobileMe og Google Drive.

Selskapet som ble stiftet helt tilbake i 1997 har dessuten en betydelig kundegruppe. Produktet oppgis å være installert på 300 millioner mobile enheter i 180 land.

Ryktene har lenge svirret om at Microsoft jobber med å utvikle Office-versjoner til iOS og Android-baserte mobiltelefoner og nettbrett, men enn så lenge er ikke dette bekreftet.

En slik satsing ser ut til å tvinge seg frem, og blir ikke mindre viktig etter at Google nå får en svært utbredt kontorpakke på de mest brukte mobile plattformene.

Office er Microsofts viktigste melkeku, og sto i forrige kvartal for over 59 prosent av programvaregigantens samlede overskudd.

    Les også:

Les mer om: