Google ansetter DARPA-sjef

Samtidig tar Android-leder hatten sin og går.

Avtroppende DARPA-direktør Regina Dugan. Bildet er tatt i forbindelse med et foredrag hun holdt under TED2012-konferansen i slutten februar. (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license)
Avtroppende DARPA-direktør Regina Dugan. Bildet er tatt i forbindelse med et foredrag hun holdt under TED2012-konferansen i slutten februar. (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license) (Bilde: Annette Polan/Wikipedia)

Samtidig tar Android-leder hatten sin og går.

Google har gitt DARPA-direktør Regina Dugan (48) en lederstilling i selskapet. Dette bekrefter både Google og DARPA til henholdsvis CNET News og Wired.

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) er det amerikanske byrået som har ansvar for utvikling av ny teknologi for bruk av det amerikanske forsvaret. Det ble etablert i 1958 som et svar på det sovjetiske Sputnik-programmet.

Innen IT-bransjen er DARPA, som tidligere het ARPA (Advanced Research Projects Agency), kanskje mest kjent for å ha utviklet ARPANET, den tekniske kjernen i det som senere ble kalt for Internett. NORSAR (Norwegian Seismic Array) på Kjeller nord for Oslo ble koblet til ARPANET i 1973.

Landminer(!)

Regina Dugan begynner i Google.
Regina Dugan begynner i Google. Bilde: DARPA

Dugan ble ansatt som DARPA-direktør i juli 2009. Hun har doktorgrad fra California Institute of Technolog i mekanikk. Som forsker har Dugan primært drevet med detektering av sprengstoff i landminer.

Som sjef for DARPA har Dugan ledet forskningen og utviklingen i retning av blant annet IT-sikkerhet, blant annet ved å involvere det eksterne hackfellesskapet og distribuert problemløsing og produksjon («crowdsourcing»).

– Regina er en teknisk pioner som brakte framtidens teknologi til militæret under sin tid i DARPA. Hun vil være et reelt ressurs for Google, og vi er begeistret over at hun blir med på laget, sier en Google-talsperson til CNET News.

Nøyaktig hva slags stilling Dugan vil få hos Google, er ukjent, bortsett fra at det dreier seg om en høy lederstilling. Det er ikke vanskelig å se for seg at denne stillingen kan være knyttet til Google [x]-prosjektet, sammen med blant annet Richard DeVaul og Google-medgründer Sergey Brin.

Android Market

Avtroppende Android Market-sjef, Eric Chu.
Avtroppende Android Market-sjef, Eric Chu. Bilde: Google

Denne uken har det også blitt kjent at Eric Chu, Android Developer Ecosystem Manager i Google, har gått av. TGDaily skriver at avgangen kan skyldes at Chu ikke har lykkes i gjøre det som trengs for å få virkelig fart på fellesskapet av Android-applikasjonsutviklere.

Chu skal erstattes av Jamie Rosenberg, Android Director of Digital Content i Google, som beholder tittelen, men som nå får ansvaret for flere deler av den nye Google Play-tjenesten.

TechCrunch skriver at den interne ledelsesstrukturen for Android Market har vært problematisk, siden Chu har ledet forretningsutviklingen og utviklerrelasjonene, mens David Conway har tatt seg av produktledelsen. Det skal ha vært vanskelig å forstå hvem som skulle ha det endelige ordet i beslutningene.

    Les også:

Til toppen