Google ansetter europeisk teknologisjef

Google utnevner Europa-sjef for teknologi, for å synliggjøre satsningen på europeiske teknologer.

Google ansetter europeisk teknologisjef

Google utnevner Europa-sjef for teknologi, for å synliggjøre satsningen på europeiske teknologer.

Søkegiganten Google domineres av amerikanske ledere på teknologisiden. I Norge og i Europa representeres selskapet hovedsaklig av salg- og markedsføringsressurser, selv om de blant annet har et eget utviklingssenter i Trondheim.

Nå tar selskapet grep for å løfte opp teknologisatsningen i Europa gjennom å utnevne Nelson Mattos til Vice President of Engineering i Europa, Midtøsten og Afrika.

Med det ønsker Google å markere at de satser seriøst på å utnytte og utvikle lokale ingeniørtalentene i Europa.

Mattos vil jobbe ut fra Googles kontorer i Zurich, i Sveits, og vil ha ansvar for de globale ingeniørprosjektene i Europa, Midtøsten og Afrika, i tillegg til lokal produktutvikling og innovasjon.

- Vi er svært glade over å ønske Nelson velkommen til Google, og jeg ser frem til å jobbe med han og våre ingeniører over hele EMEA på ulike lokale og globale prosjekter. Med tanke på det enorme antallet ingeniørtalenter i disse landene er det åpenbart at det ligger et stort potensiale i å utvikle nye lokale produkter som kan forbedre menneskers liv verden over, sier Alan Eustace, Senior Vice President Technology and Research i Google, i en pressemelding.

Google har per nå tolv forsknings- og utviklingssentre i Europa. Disse er lokalisert i London, Århus, Trondheim, Lulea, Krakow, Moskva og St. Petersburg, Haifa og Tel Aviv, Zurich og Dublin. Rundt 2.500 personer er involvert i regionens operasjoner i Europa, Midtøsten og Afrika.

Til toppen