Google ansetter tidligere Photoshop-sjef

Satser enda mer på bildebehandling.

Google ansetter tidligere Photoshop-sjef
Etter 14 år i Adobe har John Nack valgt å forlate Photoshop-skuta til fordel for Google. Bilde: John Nack

At kameraet på en mobiltelefon er en viktig funksjon er ingen hemmelighet – på bildetjenesten Flickr troner fire iPhone-modeller på toppen av lista over de mest populære kameraene.

Google har ved flere anledninger vist at de foto er et satsningsområde. For snart ti år siden kjøpte de opp bildedelingstjenesten Picasa, og for halvannet år siden kjøpte de opp Nik Software; skaperne av Photoshop-konkurrenten Snapseed.

Det har gitt selskapets sosiale nettverk, Google+, et økt fokus på bildedeling, der mobilbilder automatisk kan lastes opp til tjenesten og få påført automatiske bildekorrigeringer (auto awesome) uten at brukeren trenger å foreta seg noe. I tillegg finnes ganske gode bilderedigeringsfunksjoner i web-versjonen av Google+ som et resultat av oppkjøpet.

Etter 14 år i Adobe har John Nack valgt å forlate Photoshop-skuta til fordel for Google.
Etter 14 år i Adobe har John Nack valgt å forlate Photoshop-skuta til fordel for Google. Bilde: John Nack

Nå har de sikret seg nok en ressurs – etter fjorten år i Adobe har John Nack valgt å forlate Photoshop til fordel for Google. Nack har vært produktsjef for Photoshop, i tillegg til å ha vært tungt involvert i Adobes mobile versjoner av Photoshop. Han vil utvilsomt være en sterk ressurs for Googles videre planer innen foto.

Nack annonserte selv overgangen på sin blogg og peker på innvirkning som den største motivatoren for å bytte beite. Mens Photoshop tradisjonelt har vært myntet på mer profesjonelle brukere, har Googles programvare i stor grad vært rettet mot allmennheten.

Les mer om: