Google åpner for eksport av webstatistikk

Lag egen klient for Google Analytics-data.

Google åpner for eksport av webstatistikk

Lag egen klient for Google Analytics-data.

Nå har det blitt mulig for utviklere å lage egne klientprogrammer eller webapplikasjoner for å vise data fra Google Analytics på en tilpasset måte. Google Analytics tilbyr gratis statistikk og analyser over besøk på brukernes egne nettsteder.

I utgangspunktet kan man bruke ethvert programmeringsspråk for å importere dataene fra det nye API-et. Dette kan gjøres via HTTP. Dataene er XML-baserte.

Det skal dog være enklere å ta i bruk Googles klientbiblioteker, som foreløpig bare er tilgjengelige for JavaScript og Java.

Noe av hensikten med det nye API-et er gjøre det mulig for nettsteder som benytter Analytics til å gjøre dataene tilgjengelig også for personer som ikke har tilgang til brukerkontoen. Det er til og med mulig å legge dataene ut på en allment tilgjengelig webside, så lenge trafikken mot Googles servere ikke blir for stor.

Det tillates 10 000 spørringer i døgnet, men maksimalt 100 i løpet av en periode på ti sekunder. Ved hver spørring vil det maksimalt bli levert tusen rader. Men med lokal mellomlagring burde dette være mer enn tilstrekkelig for de fleste tjenester.

En mulighet tjeneste man kan lage, er oppdatert nettleserstatistikk for nettstedet.

Google har publisert mer informasjon på denne siden, og nevner flere eksempler på bruk her.

Til toppen