FORBRUKERTEKNOLOGI

Google åpner Gmail for alle nordmenn

Googles nettbaserte eposttjeneste GMail krever ikke lengre en invitasjon.

7. feb. 2007 - 09:22

GMail ble lansert i 2004 og har frem til nå vært en lukket tjeneste som man har måtte blitt invitert til for å få lov til å bruke. Tjenesten satte en støkk i konkurrentene, da de lanserte en gigabyte med gratis lagringsplass.

Det tok også lang tid før det i det hele tatt var mulig å slette epost, noe mange brukere av dyre epostsystemer har blitt tvunget til å gjøre for å spare plass. Senere har kapasiteten blitt økt kraftig.

I begynnelsen var det rift om å få en invitasjon til GMail, men etterhvert har hver bruker fått tilgang til å sende ut så mange invitasjoner at det for de fleste innenfor IT-bransjen ikke har vært noe problem å få tilgang til en egen GMail-konto.

Nå forteller Google Norge at den populære nettbaserte eposttjenesten åpnes for alle nordmenn, uten at de trenger en forhåndsinvitasjon.

- Nettbaserte tjenester som Gmail gir brukerne større kontroll over informasjon ved at de gjør det enklere å få tilgang til data uavhengig av tid og sted, sier Jan Grønbech, sjef for Google i Norge.

Brukere som tar i bruk tjenesten nå vil få 2,8 gigabyte med lagringsplass.

- Google mener brukerne skal ha mulighet til å lagre alle viktige beskjeder, filer og bilder, og benytte seg av Googles søketeknologi til å raskt finne igjen lagrede elementer. Brukere kan se tidligere posthistorikk og kan organisere disse i ulike mapper hvis det er ønskelig, sier Grønbech.

De som ennå ikke har fått seg en GMail-konto kan nå gå til GMail.com for å registrere seg.

Selv om tjenesten nå er åpnet for alle, er den fortsatt i beta.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.