Google åpner Gmail for alle nordmenn

Googles nettbaserte eposttjeneste GMail krever ikke lengre en invitasjon.

Google åpner Gmail for alle nordmenn

Googles nettbaserte eposttjeneste GMail krever ikke lengre en invitasjon.

GMail ble lansert i 2004 og har frem til nå vært en lukket tjeneste som man har måtte blitt invitert til for å få lov til å bruke. Tjenesten satte en støkk i konkurrentene, da de lanserte en gigabyte med gratis lagringsplass.

Det tok også lang tid før det i det hele tatt var mulig å slette epost, noe mange brukere av dyre epostsystemer har blitt tvunget til å gjøre for å spare plass. Senere har kapasiteten blitt økt kraftig.

I begynnelsen var det rift om å få en invitasjon til GMail, men etterhvert har hver bruker fått tilgang til å sende ut så mange invitasjoner at det for de fleste innenfor IT-bransjen ikke har vært noe problem å få tilgang til en egen GMail-konto.

Nå forteller Google Norge at den populære nettbaserte eposttjenesten åpnes for alle nordmenn, uten at de trenger en forhåndsinvitasjon.

- Nettbaserte tjenester som Gmail gir brukerne større kontroll over informasjon ved at de gjør det enklere å få tilgang til data uavhengig av tid og sted, sier Jan Grønbech, sjef for Google i Norge.

Brukere som tar i bruk tjenesten nå vil få 2,8 gigabyte med lagringsplass.

- Google mener brukerne skal ha mulighet til å lagre alle viktige beskjeder, filer og bilder, og benytte seg av Googles søketeknologi til å raskt finne igjen lagrede elementer. Brukere kan se tidligere posthistorikk og kan organisere disse i ulike mapper hvis det er ønskelig, sier Grønbech.

De som ennå ikke har fått seg en GMail-konto kan nå gå til GMail.com for å registrere seg.

Selv om tjenesten nå er åpnet for alle, er den fortsatt i beta.

Til toppen