UTVIKLING

Google åpner koden til Android

Nå kan alle være med på å videreutvikle eller hente inspirasjon fra mobilplattformen Android.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. okt. 2008 - 11:00

Den første mobiltelefonen som er basert på Googles Android-programvare, T-Mobile G1, har nå kommet i salg i USA. I den forbindelse har Google nå åpnet kildekoden til programvaren.

- Android er ikke en enkelt del med maskinvare. Det er en komplett, ende-til-ende programvareplattform som kan tilpasses til å fungere på en mengde maskinvarekonfigurasjoner. Alt er inkludert, helt fra det initierende oppstartsprogrammet til applikasjonene. Og med en Android-enhet som nå er på markedet, har den bevist at den har det som trengs for virkelig å konkurrere i den mobile arenaen, skriver Dave Bort, en programvareutvikler i Google, i dette innlegget.

Som et åpen kildekode-prosjekt kan enhver bidra til å gjøre Android bedre og å påvirke i hvilken retning systemet skal utvikles.

Android-logoen
Android-logoen

Android-programvaren er basert på Linux-kjernen. Den inkluderer også en rekke andre komponenter som kan være anvendelige i andre sammenhenger. Bort nevner blant annet støtte for talegjenkjenning, virtuelle maskiner, grafikkbiblioteker, mediecodec-er og utviklingsverktøy.

- Dette er en spennende tid for Android, og vi har akkurat kommet i gang. Det kreves en masse arbeid for å henge med endringene i mobilindustrien. Men vi ønsker mer enn bare å henge med. Vi vil vise vei, å prøve ut ting, å legge til ny funksjonalitet som alle andre skylder seg for å holde følge med. Men vi kan ikke gjøre det uten din hjelp, avslutter Bort.

Åpen kildekode-prosjektet Android er tilgjengelig på denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.