Google åpner live videotjeneste

Nå kan «alle» lage direktesendt webtv.

Google åpner live videotjeneste
Hangouts-funksjonen i Google+ kan nå brukes til å tilby direktesendt webtv som er tilgjengelig for alle. Bilde: Google

Google kunngjorde i går at selskapet i tiden framover vil åpne selskapets Hangouts On Air-tjeneste for brukere over hele verden. Til nå har det vært et begrenset antall utvalgte brukere som har kunnet benytte tjenesten til å kringkaste direktesendt videoinnhold til alle som vil se.

Hangouts On Air er en utvidelse av Hangouts-funksjonen i Google+. Hangouts gjør det enkelt å opprette videokonferanser med inntil ti aktive deltakere. Med Hangouts On Air-biten gjøres videokonferansen offentlig, slik at også alle andre kan se videokonferansen. Videokonferanse i denne sammenheng er ikke begrenset til at hver person sitter foran en pc. For eksempel kan man med en egnet smartmobil sende direkte fra et arrangement – det være seg podens teateroppvisning, en fotballkamp eller et møtet i kommunestyret – ved å bruke kameraet i mobilen. En del eksempler finnes nederst i dette blogginnlegget, som i videoen nedenfor.

Livesendingene skal forøvrig kunne integreres på enhver webside. Men sendingen pågår, kan man den som sender til enhver tid se hvor mange som ser på sendingen.

Dersom man ønsker det, kan opptaket lastes direkte opp til brukeren YouTube-konto. Det kan også redigeres direkte i nettleseren, før opptaket offentliggjøres.

Selv om Hangouts On Air kan opprettes av langt flere nå enn tidligere, er det fortsatt en del begrensninger. Blant annet er det foreløpig bare brukere i 40 ulike land som kan gjøre dette. Sverige er det eneste landet i Norden som foreløpig er med.

    Les også: