Google åpner mulighet for TV-søk

Google forsøker å beholde sitt forsprang på søk med nok et nytt TV-søk, med levende bilder mangler.

Google forsøker å beholde sitt forsprang på søk med nok et nytt TV-søk, med levende bilder mangler.

Google har åpenbart tatt inn over seg at Microsoft og Yahoo nå er i ferd med å bli alvorlige konkurrenter. Selskapet har det siste året lansert en rekke tjenester, blant annet Gmail og Desktop Search samt startet et arbeid med å skanne bøker på store universitetsbibliotek.

Senere i dag skal Google åpne sitt TV-søk, men brukere får ikke se levende bilder. Man kan søke etter hva som ble sagt/fortalt på innholdet fra de største amerikanske TV-kanalene. Søket vil dekke både underholdning, sport og nyheter fra blant annet TV-kanalene ABC, Fox News, PBS and C-Span.

Men selve videobildene mangler, man får bare noen stillbilder. Årsaken er rettigheter og at TV-bransjen ikke vil legge ut sitt innhold på nett. Trolig vil ikke TV-søket gå langt bakover i historien - Google begynte å samle inn signaler og lagre teksten ganske nylig.

Google har konkurrenter - Blinkx og Yahoo har lansert en tjeneste, men disse dekker bare video som er lagt ut på Internett. Google er først ute med å dekke de store TV-kanalene.

Til toppen