BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google åpner musikkbutikk

Nå kan mange Android-brukere handle musikk direkte fra mobilen.

Google Music-app
Google Music-app Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. nov. 2011 - 08:49

Som ventet lanserte Google i går kveld en utvidet musikktjeneste. I tillegg til å kunne laste opp inntil 20 000 av sine egne musikkspor for deling på tvers av ulike enheter, kan brukerne nå handle musikk fra tre av de fire største plateselskapene, i tillegg til en mengde uavhengige plateselskaper og distributører av uavhengig musikk. Google har foreløpig ikke kommet til enighet med Warner. Utvalget i butikken skal for øyeblikket bestå av drøy 13 millioner spor.

Handelen av musikk skjer gjennom Android Market, enten på en enhet med Android 2.2 og nyere, eller via en nettleser. Det finnes også en egen Google Music-applikasjon til Android. Men foreløpig er det bare i USA at butikken og applikasjonen er tilgjengelig. Google har ikke sagt noe om lansering i andre land.

Musikk man kjøper i gjennom Google Music, kan deles med andre via Google+-tjenesten. Hver og en får lytte til sporet én gang.

Alt i alt virker tjenesten ganske ordinær, og den kommer temmelig sent på banen. At den kun er tilgjengelig i USA er som forventet, men likevel skuffende. Sannsynligvis er dette et spørsmål om rettigheter, og mye tyder på at musikkbransjen er noe skeptiske til Google i utgangspunktet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.