BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Google åpner musikktjeneste i kveld

Forvent også mange Chrome- og Android-nyheter under I/O-konferansen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mai 2011 - 14:46

Google I/O, selskapets utviklerkonferanse, åpner dørene om noen få timer. Dette er selskapets største konferanse og også den viktigste arenaen for å kunngjøre nye og kommende tjenester og produkter.

Det som allerede virker klart, er at Google vil avduke en musikktjeneste i løpet av kvelden. Til CNET News sier Googles Zahavah Levine at det i første omgang er snakk om en begrenset betaversjon som rett og slett kalles Google Music Beta. Det vil etter alt å dømme kreves en invitasjon for å få tilgang til tjenesten, noe som etter hvert skal kunne gjøres her.

Google skal ha forhandlet flere av de store plateselskapene i over et år. Men alt tyder på at selskapene ennå ikke har kommet til enighet. Google Music Beta vil kun gjøre tilgjengelig musikk som brukeren selv laster opp til Googles servere. Denne musikken vil deretter kunne kunne spilles av ved hjelp av en nettleser med støtte for Flash Player. Det betyr at den ikke vil være tilgjengelig for brukere av blant annet Android eldre enn versjon 2.2, samt iOS. Tjenesten vil i første omgang bare være tilgjengelig i USA.

I et blogginnlegg om utviklerkonferansen skriver Vic Gundotra, teknologisjef i Google, at konferansen i stor grad vil handle om to av de viktigste utviklerplattformene til selskapet, Android og Chrome.

Tre av Googles ledende teknologisjefer i forkant av Google IO 2011. Fra venstre Andy Rubin, Vic Gundotra og Sundar Pichai <i>Bilde: Google</i>
Tre av Googles ledende teknologisjefer i forkant av Google IO 2011. Fra venstre Andy Rubin, Vic Gundotra og Sundar Pichai Bilde: Google

Trolig vil Google kunngjøre at en ny versjon av Android, som har kodenavnet «Ice Cream Sandwich», nå er ferdig. Det er uklart hvilket versjonsnummer den vil ha, men det er ventet at den – i motsetning til Android 3.0 Honeycomb – vil være beregnet for både smartmobiler og nettbrett.

Sannsynligvis vil Google også komme med kunngjøringer rundt Chrome OS. Det er også et stort behov for at selskapet kommer med positive nyheter knyttet til Google TV, som på ingen måte har fått den starten som Google hadde håpet på. Mangelen på eksternt innhold, smal utrulling og ikke helt topp brukeropplevelse, har ført til elendig etterspørsel.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.