FORBRUKERTEKNOLOGI

Google åpner norsk utgave av karttjeneste

En norsk utgave av Google Maps skal lanseres denne uken, men den kan testes allerede nå.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juni 2007 - 08:42

Google skal torsdag morgen offisielt lansere en norsk utgave av Google Maps, men allerede nå virker det som om tjenesten allerede er tilgjengelig på både bokmål og nynorsk.

Kartene er trolig de samme som tidligere, det nye er søkemulighetene. Blant annet går det nå an å søke etter norske bedrifter, enten etter navn eller kategori. I tillegg skal man kunne søke etter veibeskrivelser mellom steder i Norge.

Google har ikke kommet med offisiell informasjon om den norske tjenesten ennå, men selskapet lanserte tidligere denne uken en dansk utgave av Google Maps. Denne er også tilgjengelig for bruk i en mobiltelefon og kan ved hjelp av et nedlastbart program fortelle brukeren hvor for eksempel nærmeste frisør er.

Google tar i bruk kataloginformasjon fra Eniro både i Norge og Danmark, til tross for at Eniro tilbyr en lignende tjeneste i forbindelse med Gule Sider.

    Les også:

Googles karttjeneste har et åpent programmeringsgrensesnitt som fritt kan utnyttes til å integrere kartene i andre tjenester.

Det er også mulig for vanlige brukere å lage egne, tilpassede karter som kan deles med andre. I disse kartene kan brukerne markere steder, tegne linjer og figurer, eller legge til tekst, bilder og videoer i kartene.

Frisører nær Sagveien i Oslos

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.