BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google+ åpnes for enda flere

Ny funksjonalitet gjør det dessuten enklere å finne populære innlegg og å redigere bilder.

Langt flere muligheter for bilderedigering i Google+ med Creative Kit.
Langt flere muligheter for bilderedigering i Google+ med Creative Kit. Bilde: Google

Google startet i går utrullingen av mer Google+-funksjonalitet. Viktigst er nok det at brukerne av Google Apps nå kan få tilgang til det sosiale nettverket. Morsomt er definitivt Creative Kit.

Fram til i går så har ikke brukere med Google-konto knyttet til Google Apps, kunnet bruke denne kontoen til å opprette en Google+-profil. Nå er dette altså mulig, dersom Google Apps-administratoren i virksomheten åpner for dette.

Google Apps-brukere skal få tilgang til den samme funksjonaliteten som andre Google+-brukere. I tillegg vil de ha mulighet til å dele innlegg og annet innhold med alle andre i samme organisasjon.

Google skal etter hvert tilby et verktøy for brukere som ønsker å overføre sin eksisterende Google+-profil, knyttet til en privat Google-konto i dag, til en Google Apps-konto i stedet.

Google+ ble i går utvidet med tre nye funksjoner som er eller vil bli tilgjengelige for alle brukerne.

Ripples i Google+ viser hvordan interessante innlegg blir delt videre av andre brukere.
Ripples i Google+ viser hvordan interessante innlegg blir delt videre av andre brukere.

Den ene funksjonen kalles «What's Hot on Google+». Dette er en egen strøm som viser hvilke offentlige innlegg i Google+ som blir mest delt, kommentert og «plusset». I utgangspunktet skal denne strømmen være tilgjengelig her, men foreløpig tilbys den ikke på norsk.

En annen funksjon er «Ripples». Denne gjør det mulig for brukere å se hvordan offentlige innlegg blir delt videre av andre brukere. Enkelte innlegg fra høyt profilerte Google+-brukere har blitt delt av flere tusen av andre brukere.

Foreløpig ser det ikke ut til at Ripples er rullet ut til alle brukere. Men Ripples-siden til innlegg er tilgjengelig via en ganske fast URL, «https://plus.google.com/ripples/details?activityid=innleggID».

Litt kjapp redigering i Google+ Creative Kit har gjort journalisten klar for Halloween.
Litt kjapp redigering i Google+ Creative Kit har gjort journalisten klar for Halloween. Bilde: Harald Brombach

Mer avansert bilderedigering med Creative Kit i Google+Den tredje og siste nyheten kalles for Creative Kit og er rett og slett en stor utvidelse av hva som kan gjøres av bilderedigering direkte i nettleseren. Bildet nedenfor er et eksempel på hva som kan gjøres på noen minutter med Halloween-delen av Creative Kit.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.