BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google åpnet for nettbaserte presentasjoner

Googles Docs-tjeneste åpner nå for enda en type dokumenter, presentasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. sep. 2007 - 10:34

Som lenge ventet lanserte Google i går et nytt tillegg til Google Docs, nemlig presentasjoner som kan lages i nettleseren. Dette kommer i tillegg til regneark- og tekstbehandlings-funksjonaliteten som tilbys fra før.

Presentasjonsløsningen i Google Docs er ganske elementær, men også enkel å bruke. Den gjør det mulig å plassere tekst, lister, lenker og bilder på ett eller flere «lysbilder», som så kan vises i en nettleser. Dessuten har løsningen versjonskontroll og kan importere presentasjoner fra Microsoft PowerPoint (PPT- eller PPS-filer). Disse kan være inntil 10 MB store. Det virker som om importfunksjonen åpner for presentasjoner med noe mer funksjonalitet enn det som er mulig å lage direkte i løsningen.

Ved visning av presentasjonen, kan brukeren i nettleseren navigere mellom lysbildene med piltastene. Presentasjonene kan selvfølgelig også deles med andre eller lastes ned som en komprimert pakke bestående av HTML- og Javascript-filer.

    Les også:

Det er også mulig å dele presentasjonen slik at flere brukere i sanntid kan samarbeide om redigeringen, i hvert fall på lysbildenivå.

Den nye presentasjonsløsningen er nå tilgjengelig her på 25 ulike språk, inkludert norsk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.