FORBRUKERTEKNOLOGI

Google åpnet webbasert kalendertjeneste

Google har i løpet av påsken åpnet en betautgave av Google Calendar, en Gmail-lignende kalendertjeneste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. apr. 2006 - 11:02

Google publiserte skjærtorsdag en invitasjon til å teste selskapets nye Google Calendar, en webbasert tjeneste som skal hjelpe brukerne med å holde styr på avtaler og begivenheter - enten sine egne eller til de brukerne måtte få tilgang til gjennom delingsmulighetene med andre brukere.

Google skriver i invitasjonen at hovedmålet har vært å gjøre tjenesten rask og enkel å bruke. Ved å klikke på et tidspunkt kan brukeren fylle ut et enkelt tittelfelt og ferdig med det. Da vil oppføringen forøvrig baseres på standardinnstillingene. Ønsker brukeren å legge inn mer informasjon, er det selvfølgelig mulig. Dette inkluderer mer informasjon om hva som skjer, slik som varighet, om oppføringen skal repeteres, varsles eller om andre brukere skal inviteres som gjestedeltakere. Gjestene behøver ikke selv være brukere av Google Calendar.

Påminnelsene kan leveres enten som et popup-vindu, som e-post eller via en SMS til mobiltelefonen. Den sistnevnte funksjonaliteten er dog begrenset til kundene av en rekke amerikanske mobiloperatører.

Google Caledar er dessuten integrert med e-posttjenesten Gmail, slik at begivenheter nevnt i e-postmeldinger kan overføres til kalenderen ved hjelp av et museklikk.

Brukeren kan gjøre det mulig å dele hele eller deler av kalenderen med andre, enten utvalgte brukere eller "hele verden". Hvilke kalendere som er tilgjengelige for den enkelte bruker, vises ved hjelp av et søkeverktøy.

Google Calendar støtter iCalendar-standarden, som også støttes av mange andre kalenderapplikasjoner, blant annet Apple iCal, Lotus Notes, KOrganizer, Mozilla Calendar og Novell Evolution, slik at data kan eksporteres importeres mellom løsningene. En spesiell, privat URL tilbys av Google gjør det mulig å gjøre denne utvekslingen relativt automatisk.

Også Microsoft Outlook 2003 kan hente kalenderdata hos Google Calendar, ved hjelp av denne løsningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.