BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Apps blir mer forutsigbar

Brukerne gis bedre mulighet til å forberede seg på ny funksjonalitet.

Kalender over ny og kommende funksjonalitet i Google Apps.
Kalender over ny og kommende funksjonalitet i Google Apps. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mars 2011 - 14:51

Noe av fordelen med webapplikasjoner er at brukeren slipper å måtte holde programvaren oppdatert. Leverandøren kan rulle ut nye versjoner flere ganger daglig, dersom det er nødvendig, for å rette feil eller å innføre ny funksjonalitet.

Men for noen brukergrupper kan endringene som gjøres komme litt for brått på.

Dette gjelder også Googles Apps-kunder, det vil si bedrifter og organisasjoner som benytter Googles tjenester for blant annet e-post, kontakter, kalender og dokumenter.

Derfor innførte Google i går to ulike ordninger for utrulling av ny funksjonalitet i Google Apps.

Den ene, Rapid Release, fungerer i praksis akkurat som det brukerne er vant med fra før. Ny funksjonalitet kan dukke opp så snart den er ferdig testet fra Googles side.

Den andre ordningen, Scheduled Release, innebærer at ny funksjonalitet bare vil bli utgitt hver tirsdag. Minst en uke før funksjonaliteten blir rullet ut, vil administratorer bli varslet om den og gis dermed noe tid til gjøre seg kjent med nyhetene i et eget testområde, lære opp supportmedarbeiderne og fortelle om endringene til brukerne.

Nyhetene og relevant informasjon om dette vil bli kunngjort på denne siden. Akkurat nå varsles det at det den 22. mars vil bli rullet ut et dokumentliste i Google Docs som skal gjøre det enklere for brukerne å finne og dele filer.

Bedriftens administrator skal når som helst kunne veksle mellom de to ordningene i kontrollpanelet til Google Apps.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.