JUSS OG SAMFUNN

Google avslører kilder

Oppgir kjent professor som rådgiver.

Google har nå hostet opp et knippe navn på kilder som har uttalt seg til pressen om rettsoppgjøret mot Oracle.
Google har nå hostet opp et knippe navn på kilder som har uttalt seg til pressen om rettsoppgjøret mot Oracle.
28. aug. 2012 - 12:44

Google har igjen svart på kravet om å blottlegge alle de kan ha betalt for å påvirke mediedekningen av rettsbataljen med Oracle, der sistnevnte i sommer røk på et knusende nederlag.

Dommer William Alsup ved en distriktsdomstol i San Francisco fattet mistanke om at selskapene har kjøpt seg fordelaktig medieomtale av rettsoppgjøret. Partene ble derfor avkrevd fullstendige lister over betalte kilder.

Nektet

Google og Oracle nektet begge for å kjøpt omtale, mens Oracle fortsatt hevder at Google har et nettverk av «påvirkere» som angivelig jobber for å fremme søkeselskapets agenda.

Dommeren fant at Google ikke hadde svart på den første begjæringen. Søkegiganten ble derfor beordret til å utlevere en mer detaljert oversikt.

Det nye svaret (pdf, 10 sider) kom fredag. Her avviser Google nok en gang at de har betalt «forfattere, journalister, kommentatorer eller bloggere for å dekke eller kommentere noen deler av rettsoppgjøret».

Samtidig ramser de opp personer som har kommentert saken offentlig i to ulike kategorier: Nåværende og tidligere Google-ansatte, samt personer som jobber i organisasjoner som mottar pengestøtte fra selskapet.

Googles jusprofessor

Det mest interessante navnet som dukker opp er Mark A. Lemley, ifølge nettstedet The Verge.

Lemley er en velkjent jusprofessor og patentrettspesialist ved Stanford Law School som Google nå oppgir som en «ekstern rådgiver» for dem i saker som «ikke er relatert» (til Oracles søksmål mot Google, red.anm.).

- Uansett om Google har engasjert ham til Oracle-saken eller ikke, så er han fortsatt Googles jurist, og han blir nesten alltid sitert som Stanford-professor, og ikke ekstern rådgiver for Google, mener The Verge.

Professoren er mye sitert i pressen, og er gjengitt også her i digi.no ved en rekke anledninger. Kanskje kan båndet til Google kaste nytt lys over noen av uttalelsene hans til media.

Fra før har Oracle oppgitt at de har engasjert den tyske patenteksperten Florian Mueller på konsulentbasis. Forfatteren bak bloggen FOSS Patents har dekket rettsoppgjøret inngående, men varslet tidlig at han var hyret inn av Oracle.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.