JUSS OG SAMFUNN

Google avviser krav fra EU

Vil ikke utsette iverksettelsen av nye regler for personvern.

7. feb. 2012 - 08:35

Google har avvist en forespørsel fra EUs personvernmyndighet Article 29 Working Party der disse ba om at nettgiganten utsatte iverksettelsen av nye personvernregler fra 1. mars.

EU-organet begrunnet henstillingen med frykt for at Google kan komme til å dele persondata på tvers av alle sine tjenester uten å innhente brukernes tillatelse på forhånd. De ville også ha mer tid til å granske Googles nye regler i forhold til utkastet til ny personvernforordning i EU, som skal erstatte personverndirektivet fra 1995.

    Les også:

I sitt svar til EU viser Google til at de orienterte datatilsynene i de fleste av EU-landene i ukene før de kunngjorde sine nye regler 24. januar, og at ingen av disse antydet at de trengte mer tid til å gjennomgå de nye reglene, eller kom med innvendinger mot selve reglene.

Google viser i brevet til at deres tilnærming til personvern ikke har endret seg, og at hovedendringen i deres personvernpolitikk er begrenset til brukere som logger på tjenester gjennom Google Accounts. Tjenester som søk, kart, Youtube og så videre krever ikke pålogging.

– Hvis en bruker er pålogget, kan hun fortsatt redigere eller slå av sin søkehistorie, redigere og slette loggen over hva hun har sett på Youtube, slå Gmail chat over til «off the record», kontrollere Googles tilpasning av annonser til hennes interesseområder gjennom Ads Preferences Manager, bruke Chrome i inkognitomodus eller en mengde andre personverninnstillinger, heter det i brevet.

Innstillingene er samlet på ett sted: Google Privacy Tools. Her er blant annet «Google Dashboard» der du får en oversikt over hva Google registrerer om deg, og hvordan du kan justere eller kontrollere opplysningene.

Google understreker også at de ikke samler inn mer informasjon enn tidligere og at de ikke selger brukeres persondata til tredje part.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.