KARRIERE

Google begrenser annonseskanning

I første omgang for studenter.

E-posten i Google Apps-utgavene av Gmail vil forsatt bli skannet og indeksert, for at Google skal kunne tilby søkefunksjonen i Gmail og filtrere søppelpost. Men Google skal ikke lenger bruke e-postinnhold som grunnlag for annonsevisninger til Google Apps-kunder.
E-posten i Google Apps-utgavene av Gmail vil forsatt bli skannet og indeksert, for at Google skal kunne tilby søkefunksjonen i Gmail og filtrere søppelpost. Men Google skal ikke lenger bruke e-postinnhold som grunnlag for annonsevisninger til Google Apps-kunder. Bilde: All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mai 2014 - 08:59

Google kunngjorde denne uken at selskapet fjerner alle muligheter for visning av annonser i Google Apps for Education. Tidligere har det vært mulig for administratorene å skru på slik visning i tjenester beregnet for høyere utdannelse, men dette valget er nå fjernet.

Dette betyr blant annet at dersom man er logget på Google Apps for Education og navigerer til Google.com, vil man ikke se annonser.

I tillegg har Google fjernet all skanning av e-post, vel å merke for annonseformål, i Apps-utgaven av Gmail som er beregnet for elever og studenter.

Ifølge Google berører dette omtrent 30 millioner studenter, lærere og administratorer.

Årsaken?

Det ble i fjor forsøkt etablert et gruppesøksmål mot Google på grunn av den annonserelaterte e-postskanningen. Flere studenter skal ha stått bak dette forsøket, som ble avvist av en domstol i mars i år. Deltakerne i forsøket kan fortsatt saksøke Google hver for seg. I første rekke dreier denne striden seg om brukernes kjennskap og samtykke til disse ordningene.

Uansett har dette forsøket på massesøksmål satt søkelyset denne skanningen, og selskapet har nå fjernet hos de brukerne hvor den kanskje oppleves som mest upassende.

Også andre

Det som ikke kommer like godt fram i kunngjøringen til Google, er at selskapet planlegger å gjøre tilsvarende endringer for alle Google Apps-kundene, det vil si også brukerne av Google Apps Business, Google Apps Government og brukere av eldre gratisversjoner. Det har ikke blitt gitt noe tidspunkt for dette, men Google lover å komme med en oppdatering om dette når det hele er ferdig rullet ut.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.