Google bekrefter avtale med Dell

Google inngår avtale med Dell for at deres søkemotor skal bli stanardvalg for Dells kunder.

Google bekrefter avtale med Dell

Google inngår avtale med Dell for at deres søkemotor skal bli stanardvalg for Dells kunder.

Googles administrerende direktør bekreftet på torsdag at Dell og Google har inngått en samarbeidsavtale der Dell maskiner vil komme med programvare fra Google forhåndsinstallert.

Dells maskiner vil komme med Google Toolbar og Desktop Search, samt at maskinene vil bli satt opp med en ny standard hjemmeside som er en kombinasjon av Dell og Google.

Schmidt ville ikke si noe om de økonomiske betingelsene, men Wall Street Journal har tidligere spekulert i at Google vil betale så mye som en milliard dollar for en treårig avtale. Google vil uansett ikke betale ut pengene direkte. Ifølge Schmidt skal partnerne dele den genererte annonseinntekten seg imellom.

- Den egentlige grunnen til at vi gjør dette er for brukerne. Slå på Dell maskinen og alt er ferdig integrert. Dette er en nøkkelferdig løsning for søk, uttalte Schmidt på en konferanse i Las Vegas i regi av investeringsbanken Goldman Sachs.

Kampen om å være standardvalget for søkemotor har tilspisset seg. Google har anklaget Microsoft for å misbruke sin posisjon når de kommer med Internet Explorer 7 hvor standard søkemotor settes til å være MSN Search.

- Vår motivasjon er å gi kundene våre verktøy for å forenkle søk og organisering av informasjon rett ut av boksen. Dell kunder kan selv velge Microsoft som standard hvis de ønsker det, uttalte en representant for Dell til CNet News.

Selv om det er enkelt å bytte standard søkemotor, er det en kjennsgjerning at de aller fleste velger å beholde den som er satt opp som standard.

Til toppen