FORBRUKERTEKNOLOGI

Google bekrefter et alternativ til Powerpoint

Google har kjøpt et lite selskap som skal la dem tilby et webbasert Powerpoint-alternativ.

18. apr. 2007 - 11:08

En direktør i Google, Sam Schillace, bekreftet i går på en offisiell blogg at det webbaserte Office-alternativet Google Docs & Spreadsheet skal utvides med et presentasjonsprogram innen sommeren.

Utvidelsen kommer ikke uventet: Den bekrefter begrunnede antakelser som observatører har hatt i flere måneder.

Schillace forteller at Google har kjøpt et lite selskap, Tonic Systems, som har spesialisert seg på Java-baserte løsninger for dokumenthåndtering og automatisering av presentasjoner. Selskapet har kompetanse innen blant annet redigering av presentasjoner og dokumentkonvertering, går det fram av deres nettsted. Tonic har kontorer i både San Francisco og Melbourne (Australia).

Ifølge Schillace skal det kommende Powerpoint-alternativet være spesielt velegnet der flere samarbeider om å lage en presentasjon.

Google prøver i noen sammenhenger å nedtone i hvilken utstrekning deres satsing på webbaserte kontorapplikasjoner utfordrer Microsoft. Schillace følger opp ved ikke å nevne Microsoft overhode, og understreke hvordan det nye presentasjonsprogrammet egner seg for typiske målgrupper for gratisprogramvare: «studenter, skribenter, lærere, organisatorer».

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.