FORBRUKERTEKNOLOGI

Google benekter planer om billig-PC

Det går rykter om at Google skal lansere en superbillig PC, men Google avkrefter disse ryktene.

4. jan. 2006 - 08:53

Spekulasjonene om at Google skal lansere en billig PC startet i november, men kan være nettopp bare spekulasjoner. Ryktene ble startet av den kjente skribenten Robert Cringely som at Google planla en kompakt kubisk PC-design.

I følge enkelte av ryktene er det ikke en full PC, men mer enn slags bredbåndsruter som skal gi andre typer utstyr i hjemmet kontakt med Internett.

Ryktene skal ha blitt plukket opp av meglerhuset Bear Stearns, hevder en blogg på Cnet og etterhvert har det kommet til flere detaljer.

På nyttårsaften skrev så Los Angeles Times at Google var i samtaler med Walmart, USAs desidert største butikkjede, om salg av Google Cube. I følge avisen er Google-maskinen en enkel PC med et Linux-operativsystem. Prislappen vil ligge på et par hundre dollar.

Men i går avkrefter Google ryktene med en krystallklar .

- Vi har mange PC-partnere som betjener sitt marked på et glimrende måte og vi ser ingen behov for å gå inn i det markedet, vi vil heller inngå partnerskap med gode selskaper, skrev Google i sin offisielle dementi.

Også Walmart benekter påstandene om et samarbeid. "Dette er bare et rykte, det er ikke noen i det i det hele tatt, " sier en Walmart-representant til amerikanske medier.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.